obey-robots.txt
24 Januari 2017, 14:14
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met KPN?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Ja 36% [460 stemmen]
36% [460 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Nee 64% [812 stemmen]
64% [812 stemmen]

Stemmen: 1273
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 18 apr 2007
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
KPN Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Hier kun je zaken kwijt over de telefonie van KPN. Bijvoorbeeld een eigen thuiscentrale, een alarmcentrale.
 Onderwerp afdrukken

SMS-berichten komen ten onrechte niet als tekstbericht door

WJ
Ik maak gebruik van KPN glasvezel met Internet+Bellen via de V9 router van KPN en een Siemens C 470IP Gigaset DECT telefoon.
Via deze telefoon krijg ik al jaren Sms-berichten door als tekstbericht op het display. Plotseling is dit begin juli 2016 gewijzigd en komen Sms-berichten nu als spraakbericht door.
Als ik een Sms-bericht verstuurd heb, gaat kort daarna de beltoon van de telefoon over. Na opname telefoon is het even stil, daarna wordt verbinding verbroken. Er wordt dus niets gezegd. (Vermoedelijk is dit een bevestigingsbericht van ontvangst, die ik voorheen op het display zag staan) Voor zowel uitgaande Sms-berichten als deze laatste telefoontjes moet ik vanaf juli ook per gesprek betalen.

Overleg met KPN heeft mij tot dusver niets opgeleverd. KPN verwees eerst naar Siemens, die weer verwees naar KPN. KPN zegt alles doorgemeten te hebben maar kan geen verkeerde instellingen vinden. Op advies van KPN bij een familielid mijn basisstation van Siemens gekoppeld aan zijn KPN V9 router en dan werkt alles correct (tekst-Sms-jes). Vervolgens zijn Siemens basisstation gekoppeld aan mijn V9-router en dan krijg ik ook spraakberichten SMS-jes.
KPN heeft een vervangend exemplaar van de router V9 gestuurd. Deze heb ik geïnstalleerd, maar de problemen blijven hetzelfde.

Inmiddels ben ik zover, dat als ik mijn router terugzet naar de fabrieksinstellingen en mij vervolgens aanmeld bij de SMS-centrale (door een willekeurig SMS-je te versturen) krijg ik de volgende tekstmelding top mijn display terug: "Welkom bij SMS via vaste aansluiting KPN. U bent nu aangemeld. In het vervolg ontvangt u Sms-berichten als tekst op uw toestel".
Meestal krijg ik daarna het eerstvolgende Sms-bericht als tekstbericht binnen, waarna de SMS-jes weer als spraakbericht binnenkomen. Soms ook direct al een spraakbericht.

Het nadeel van spraakberichten is, dat je de telefoon moet opnemen op het moment dat het bericht binnenkomt en er geen berichten worden vastgehouden. Dat is lastig als je even afwezig bent.

Wie heeft een soortgelijke ervaring of wie weet hoe dit probleem opgelost kan worden ?
Alvast bedankt voor jullie meedenken en reacties.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'SMS-berichten komen ten onrechte niet als tekstbericht door', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Nas niet zichtbaar in netwerk Routers 4 02 januari 2017, 23:18
Dagelijks/wekelijks opnemen - niet serie Interactieve TV [IPTV] via ADSL2+ 1 12 augustus 2016, 14:37
Inloggen op mijn KPN experia box v9 lukt niet Helpdesk 2 13 juni 2016, 12:57
vaste telefoonnummer verhuizen lukt niet KPN Telefonie Storing 4 09 februari 2016, 15:10
Netflix werkt niet meer via Experiabox V9 Frequently Asked Questions 3 31 januari 2016, 19:29
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord



Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| KaPteiN01:25:17
| eogcnlGhost04:03:05
| koolen5722:15:10
| anger004 1 dag
| nobeldesign 1 dag
| wvdberg 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

20 januari 2017, 08:32
Wanneer gaat KPN eens 4K uitzendingen broadcasten?

01 januari 2017, 11:38
Gelukkig nieuwjaar iedereen

25 november 2016, 20:54
Re mijn eerdere meldingen: ook bij het uploaden doen zich onderbrekingen voor... IPadress: 86.95.29.215

05 oktober 2016, 21:32
Probeer je site eens te pingen.

11 september 2016, 08:28
Hi Ik heb een experia box en een tv met alleen HDMI aansluitingen, vraag wat heb ik nodig om tv aan te sluiten? Heb denk ik een tv ontvanger nodig , kan ik ook ziggo op de experia box aansluiten?