obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Korte uitleg: Wat is het verschil tussen hubs, switches, routers en toegangspunten?
eogcnlGhost
Wat is het verschil tussen hubs, switches, routers en toegangspunten?

Hubs, switches, routers en toegangspunten worden allemaal gebruikt om computers via een netwerk met elkaar te verbinden, maar de mogelijkheden verschillen per apparaat.

Hubs
Hubs stellen computers in een netwerk in staat met elkaar te communiceren. Elke computer wordt op de hub aangesloten via een Ethernet-kabel en de informatie die tussen computers wordt verzonden, loopt via de hub. Hubs kunnen niet bepalen waar de ontvangen informatie vandaan komt of waar deze heen moet, en verzenden deze naar alle aangesloten computers, met inbegrip van de computer waarvan de informatie afkomstig is. Hubs kunnen informatie verzenden of ontvangen, maar niet allebei tegelijk. Daardoor zijn hubs langzamer dan switches. Van de genoemde apparaten zijn hubs zijn het minst complex en het goedkoopst.
hubs
Netwerk met een hub.

Switches
Switches werken op dezelfde manier als hubs, maar kunnen wel bepalen waar de ontvangen informatie heen moet en verzenden deze alleen naar de computers waarvoor de informatie bedoeld is. Switches kunnen informatie tegelijkertijd verzenden en ontvangen, en zijn dus sneller dan hubs. Als uw thuisnetwerk vier of meer computers omvat, of als u het netwerk wilt gebruiken voor activiteiten waarbij een grote hoeveelheid informatie tussen de computers wordt uitgewisseld (zoals het spelen van netwerkspelletjes of het delen van muziekbestanden), is het verstandig een switch te gebruiken in plaats van een hub. Switches zijn iets duurder dan hubs.

Routers
Routers stellen computers in staat met elkaar te communiceren en kunnen informatie tussen twee netwerken doorgeven; bijvoorbeeld tussen uw thuisnetwerk en internet. Aan de mogelijkheid netwerk verkeer te geleiden of routeren ontleent de router zijn naam. Routers zijn er in twee uitvoeringen: vast (via Ethernet-kabels) en draadloos. Als u uw computers alleen maar met elkaar wilt verbinden, voldoen hubs en switches zonder meer. Als u al uw computers echter toegang tot internet wilt geven via een modem, moet u een router of een modem met ingebouwde router gebruiken. Routers zijn in het algemeen ook voorzien van ingebouwde beveiligingsvoorzieningen, zoals een firewall. Routers zijn duurder dan hubs en switches.
routers
Netwerk met een vaste router.

Toegangspunten
Toegangspunten (ook wel basisstations genoemd) verschaffen draadloze toegang tot een vast Ethernet-netwerk. Toegangspunten worden aangesloten op een hub, switch of vaste router en verzenden draadloze signalen. Hierdoor kunnen computers en apparaten draadloos met een vast netwerk worden verbonden. Toegangspunten hebben veel weg van zendantennes voor mobiele telefoon: u kunt u van de ene naar de andere locatie verplaatsen en hebt daarbij steeds draadloze toegang tot een netwerk. Wanneer u een draadloze internetverbinding tot stand brengt via een openbaar draadloos netwerk op een luchthaven, in een café of in een hotel, maakt u meestal gebruik van een toegangspunt. Als u uw computers draadloos met elkaar wilt verbinden en u een router hebt met draadloze mogelijkheden, hebt u geen toegangspunt nodig. Toegangspunten zijn niet voorzien van ingebouwde technologie voor het delen van internetverbindingen. Als u een internetverbinding wilt delen, moet u een toegangspunt aansluiten op een router of een modem met ingebouwde router.
toegangspunten
Network met een vaste router en een toegangspunt.

Ik hoop dat dit duidelijk genoeg was.
JE BENT NOOIT TE OUD OM TE LEREN, MAAR WEL TE JONG OM TE VERGETEN

De meeste computerfouten komen voor tussen het toetsenbord en de leuning van de stoel.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Korte uitleg: Wat is het verschil tussen hubs, switches, routers en toegangspunten?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Email mappen synchroniseren tussen Webmail en Outlook 2016 Helpdesk : 1 24 feb 2017
Afstand tussen glasmodem en experiabox Frequently Asked Questions : 3 19 aug 2013
Router plaatsen tussen modem en Itv KPN met eigen modem/router : 2 23 jun 2013
vpn tussen 2 Arcadyan VGV7519 Algemeen : 2 02 mrt 2013
Wat is het verschil tussen ExperiaBoxen ARV7519 en ZTe H220N Hardware firmware : 2 19 jan 2013