obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Wake On Lan Experiabox arv7519
stefansinger
Een aantal weken geleden zijn we overgestapt naar internetplusbellen. We kregen een hogere snelheid, maar ook een nieuwe router. Eerst hadden we de KPN speedtouch 780 WL nu hebben we de Arcadyan ARV7519. Het probleem is dat op de oude modem (speedtouch 780 WL) Wake on Lan wel werkte en op de nieuwe niet. We hebben de poorten van de nieuwe modem opengezet voor Wake On Lan. Maar de modem "vergeet" het ip adres om de zoveel tijd weer. In de speedtouch kon je dan via telnet in de arp-table wat dingen veranderen. Je kon dan een ip-adres opslaan, dat wanneer de computer uitstond, nog steeds actief was, helaas krijg ik dat niet voor elkaar op de nieuwe Arcadyan arv7519. KPN helpdesk wist niet wat Wake On Lan was. Het schijnt ook zo te zijn dat de Arcadyan interface (via webbrowser) gelimiteerd is door KPN.

Kan iemand mij vertellen hoe ik WEL Wake On Lan op dit vreselijke modem aan de praat krijg. En anders, is er een alternatieve modem te vinden voor het internetplusbellen abbonnement van KPN. Bijvoorbeeld de Fritz!Box?

Waarom levert KPN niet, net zoals bij XS4ALL het geval is, een goede degelijke Modem zoals de Fritz!Box die door professionals wordt aanbevolen...

En de speedtouch is niet meer compatible met internetplusbellen, omdat hier sprake is van een hogere snelheid en VOIP.....

Voor de mensen die niet weten wat Wake On Lan is: http://en.wikipedia.org/wiki/Wake_on_lan. Het gaat hierbij natuurlijke over Wake On Lan via het internet. Dat houdt dus in dat je via het internet een computer die ergens anders staat kan aanzetten als deze uitstaat, door een signaal te sturen, dat de MODEM doorlaat, en de netwerkkaart van de PC ontvangt.

Alvast bedankt voor uw moeite

Stefan Ansinger
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Wake On Lan Experiabox arv7519', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Port forwarding experiabox v10 Routers : 4 28 feb 2019
Experiabox V10 en V10a Hardware instellingen : 4 23 jan 2019
ARV7519 ombouwen naar WiFi-repeater Routers : 23 13 jun 2018
Experiabox V10 USB aansluiting activeren Algemeen : 2 25 okt 2017
Experiabox V10 KPN Glasvezel diensten : 6 10 jul 2017