obey-robots.txt
20 Februari 2017, 16:23
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met KPN?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Ja 36% [463 stemmen]
36% [463 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Nee 64% [814 stemmen]
64% [814 stemmen]

Stemmen: 1278
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 18 apr 2007
Steun ons
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
KPN Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken

Hoe een Speedtouch 510 draadloos te maken?

pieter geerts
Kennissen van mij hebben een ADSL abonnement bij KPN (voorheen bij HETNET).Ze hebben sinds kort een laptop en willen deze graag draadloos kunnen gebruiken beneden in de woonkamer.Omdat ik geen ervaring heb met ADSL en op internet niet uit kom vraag ik het aan kenners.Ze hebben nu een Speedtouch 510 modem van Thomson staan met 3 aansluitingen. Ze hebben internet van KPN (ADSL Snel Surfen) met een telefoon abonnement bij Scarlet.Welke router of iets anders kan ik het beste aanschaffen om te zorgen dat ze draadloos kunnen internetten.Het zijn geen mensen die muziek of films downloaden maar alleen surfen en mailen.Ze zijn beide al in de 70 maar erg actief met computers etc etc. Bedankt alvast op voorhand.Pieter
Gewijzigd door Knolselderij op 04 augustus 2010, 21:49
 
Knolselderij
Kijk eerst eens hoeveel dat abonnement kost per maand. Grote kans dat het nu bij KPN goedkoper is! Mocht het daadwerkelijk goedkoper zijn dan wat ze nu hebben, kan je KPN bellen en zeggen dat je wilt overstappen naar hun portfolio. Je moet er dan wel bijzeggen dat de emailadressen (van HetNet dus) behouden moeten blijven.

Wat je eventueel ook kan doen is, een draadloze router aan te schaffen. Bijvoorbeeld van Belkin of Linksys. Die sluit je dan aan op je Speedtouch 510.
 
wolter
Is die Speedtouch 510 al geen modem/router zelf?? Zoja dan krijg je bij bovengenoemde de situatie router achter router en kan voor de nodige problemen zorgen als je niet weet hoe je dat moet instellen.Ik zou dus kiezen voor een accespoint onley en die sluit je gewoon aan op 1 van de vrije poorten van de 510.
Lekker hollands en Duits luisteren??-->> http://nationaal-fm.com:8000 (Mp3) http://nationaal-fm.com:8500 (AAC+)
 
Knolselderij
Oei! Was ik even vergeten! En inderdaad kan je beter de tip van wolter opvolgen!
 
wolter
Ah jah kan gebeuren toch maar dacht ik attendeer toch even want voor een gevorderde is een router->router situatie geen probleem maar zoals de TS aangaf er wat minder 'diep' in te zitten dacht ik toch ff vermeldenSmile
Gewijzigd door wolter op 05 augustus 2010, 16:37
Lekker hollands en Duits luisteren??-->> http://nationaal-fm.com:8000 (Mp3) http://nationaal-fm.com:8500 (AAC+)
 
pieter geerts
Deze Speedtouch 510 heeft maar 3 aansluitingen aan de achterzijde namelijk 1 voor de stroom, 1 met een R-45 stekkertje en 1 met een klein zwart stekkertje.Ik denk dat het al een oud model is of zo want er zitten geen vrije poorten op .Ik heb ook nog gezocht naar de gebruiksaanwijzing maar die is onvindbaar
 
wolter
In dat geval wordt het anders. Dit is dus hetzelfde als het Alice-modem.Je kan 2 dingen doen.
1) Wifi-router erachter en je hebt draadloos en 4 ether aansluitingen.
2) Meer PC's bedraad en stabielere Wifi dan een swich (bijv. 8 poorten) en een accespoint.Zo heb je nog 7 etherpoorten over en met een accespoint heb je vaak een groter bereik tevens ook vaak stabieler dan een router gezien een router alles moet regelen ook draadloos en bij veel connecties willen daarvan de buffers nogal eens vol lopen en wordt internet traag of kapt ermee en moet je de router resetten.Uit ervaring is dan de opstelling swich->accespoint beter en kost nagenoeg even veel als je goed rond kijkt, nog nooit meegemaakt dat dit eruitklapt of traag wordt bij veel connecties.

Succes.
Gewijzigd door wolter op 06 augustus 2010, 13:31
Lekker hollands en Duits luisteren??-->> http://nationaal-fm.com:8000 (Mp3) http://nationaal-fm.com:8500 (AAC+)
 
drpcr
Hoewel mijn oplossing iets meer werk is om in te stellen, is het in mijn ogen de meest elegante oplossing, en het is zeker de meest stabiele.

Het voordeel van de Speedtouch 510 is, dat je gebruik kan maken van DHCP spoof. Hiermee maak je de modem een "domme modem" die niets anders doet dan de verbinding in stand houden.

Hierachter plaats je een WiFi router. Deze router stel je in met de instelling (WAN zijde) "automatisch IP adres verkrijgen van de internetprovider" of "Automatic Configuration - DHCP".

Op deze wijze verzorgt de Speedtouch de verbinding, maar het verdelen van het internet zelf gebeurd door de WiFi router die je erachter hangt. Ikzelf heb deze oplossing bedrijfsmatig op een aantal MKB bedrijven draaiende gehad en dit heeft in mijn ervaring altijd tot zeer stabiele verbindingen geleid, die makkelijk te onderhouden zijn.

Als eerste heb je hiervoor een WiFi router nodig. Veel routers voldoen, let er wel op dat ze de mogelijkheid hebben om van een WPA2 beveiliging gebruik te maken (bijna allemaal) en gebruik die ook...). Daarnaast wil je een zgn. b/g router. De nieuwste standaard is "n" waar je voor kunt kiezen, maar met een internetverbinding tot ongeveer 22 Mbit voldoet "g". (specificatie is 54 Mbit, maar hier kun je maar ongeveer 22 Mbit daadwerkelijk van gebruiken) Ikzelf heb voorkeur voor Linksys producten, mijn ervaringen met Linksys (en Cisco ) zijn erg goed, maar ze zijn ook iets duurder.

Als ik als voorbeeld de Linksys WRT120N pak kies je voor "Automatic Configuration - DHCP". Deze instelling is volgens mij ook de standaard instelling, zo niet, dan kun je de computer in de LAN poort hangen en via de webbrowser (internet explorer of firefox) naar de router toegaan (van elk merk, zie de handleiding) en de instelling controleren of goed zetten.

Hoe je DHCP spoof instelt, ook specifiek voor Nederlandse gebruikers vind je hier:

http://www.petri....oofing.htm

Als je er niet uitkomt kun je vragen stelen.

PS
Verwar deze "DHCP spoof" niet met een DHCP spoof wat een aanvalstechniek voor computers is, beetje verwarrend dat het hetzelfde heet, maar het zijn 2 totaal verschillende dingen. "DHCP spoof" zoals hier bedoeld is specifiek een manier om een Speedtouch modem een stabiele verbinding i.c.m. met een (WiFi) router erachter te houden.

Ikzelf ben zo gek van deze methode, dat ik wilde dat hij ook nog voor modernere modems zou werken, maar helaas wordt dat tegenwoordig geblokkeerd....
 
pieter geerts
Ik ga bovenstaande uit proberen. alvast vriendelijk bedankt voor alle informatie
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Hoe een Speedtouch 510 draadloos te maken?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
backup maken h368n Hardware instellingen 4 22 december 2015, 15:38
HEOS EN DRAADLOOS NETWERK Algemeen 4 23 februari 2015, 18:32
Lijn leeg maken door KPN KPN Glasvezel diensten 14 20 juni 2014, 02:10
Glasvezel draadloos via Experiabox V8 waardeloos! KPN Glasvezel diensten 2 04 maart 2014, 22:46
Backup maken Algemeen 4 05 januari 2014, 02:18
Goedemiddag bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| KaPteiN03:20:24
| ericenireen04:26:43
| eogcnlGhost04:28:27
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

01 februari 2017, 12:18
V10 modem KPN Mijn poorten zijn opeens allemaal dicht!!

20 januari 2017, 08:32
Wanneer gaat KPN eens 4K uitzendingen broadcasten?

01 januari 2017, 11:38
Gelukkig nieuwjaar iedereen

25 november 2016, 20:54
Re mijn eerdere meldingen: ook bij het uploaden doen zich onderbrekingen voor... IPadress: 86.95.29.215

05 oktober 2016, 21:32
Probeer je site eens te pingen.