obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
KPN’s overname van glasvezeldienstverleners goedgekeurd
KaPteiN
Breedbandmarktaandeel stijgt tot 41%

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring verleend aan KPN’s overname van vier Reggeborgh-glasvezel dienstverleners (Edutel, XMS, KickXL en Concepts ICT). De voorgenomen overname werd aangekondigd op 9 november 2011, samen met de aanpassing van de Reggefiber joint-venture overeenkomst en de aankoop van Reggefiber’s Wholesale-activiteiten en glasvezeldienstverlener.

“De overname van de glasvezeldienstverleners zorgt voor een stijging van ons breedband marktaandeel tot 41%, het stelt ons in staat onze Fiber-to-the-Home (FttH) aanwezigheid te versterken en toont onze continue betrokkenheid bij FttH. Wij zien FttH als dé lange termijn, superieure infrastructuur, terwijl er ook goede operationele resultaten mee worden behaald op de korte- tot middellange termijn, zoals een stijging van het breedband- en
tv-marktaandeel, en een hogere ARPU. Naast ons FttH netwerk, is de continue voortgang op de verbeteringen van ons kopernetwerk van hetzelfde belang. Dit zal KPN in staat stellen om de brede verscheidenheid aan producten te blijven bieden voor zijn klanten.” (Eelco Blok, CEO KPN)

De overname van de glasvezeldienstverleners vormt een belangrijk onderdeel van KPN’s hybride VDSL en FttH netwerkstrategie. Dit levert ongeveer 120 duizend extra FttH-klanten op, wat tot een stijging van ongeveer 1,8% leidt in breedband marktaandeel. Na afronding van de transactie zal KPN meer dan 300 duizend FttH-klanten hebben, wat tot een aanzienlijke verhoging leidt van de FttH penetratie in KPN’s glasvezelgebieden naar ongeveer 29%.
Reggefiber is opgericht in 2005 door Reggeborgh en is gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken. Sinds 2008 heeft KPN een minderheidsbelang van 41% in de onderneming. Ook andere dienstenleveranciers kunnen gebruikmaken van het glasvezelnetwerk om diensten aan te bieden.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN’s overname van glasvezeldienstverleners goedgekeurd', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
woningruil en overname mogelijk? Helpdesk : 1 28 jul 2011