obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
KPN gaat pair bonding testen om de snelheid van VDSL te verbeteren.
KaPteiN
KPN gaat nog dit jaar een test doen om ervaring op te doen met pair bonding. Met deze techniek zou de snelheid van VDSL aanzienlijk verhoogd kunnen worden. KPN wil meer over de techniek te weten komen en over de ervaringen van de klant. Hiervoor wordt een kleine groep mensen geselecteerd die mee gaan doen in de pilot.

In mei kondigde KPN al aan de huidige infrastructuur te gaan updaten. KPN focuste eerder op glasvezel maar daar lijkt de aandacht nu ietwat van af te wijken. Door te investeren in het huidige netwerk, moet vrijwel iedereen in Nederland straks over VDSL kunnen internetten en snelheden tot zelfs 120 MB/s kunnen halen. De telecomreus wil dit bereiken door de relatief nieuwe technologie ‘pair bonding’ in te zetten en het gebruik van algoritmes als vectoring.

Door met pair bonding te gaan werken, worden verschillende koperlijnen benut. Dit moet op korte termijn al een snelheidsverdubbeling gaan opleveren. Zo zou KPN al 80MB/s moeten kunnen leveren. In de toekomst moet de snelheid op te krikken zijn naar 120MB/s wat de snelheid gelijktrekt met die van de kabel op dit moment.

KPN wil het VDSL-netwerk verder verbeteren om beter te concurreren met vooral UPC en Ziggo. Vorige week werd ook al bekend dat KPN eind dit jaar ook de snelheid van zijn snelste glasvezelabonnement fors verhoogt. Dit abonnement gaat van 100MB/s symmetrisch naar 500MB/s symmetrisch.

Bron: tv-telefonie-internet.nl
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Rhijntje
Nou ik behoor dus tot de selecte groep Smile Sinds afgelopen maandag een nieuwe aansluiting, nieuw modem (experiabox V8).
Downloadsnelheid 43.75mb/s Upload 4,91mb/s. Knappe verbetering dus.

Wat ik wel vreemd vond is dat KPN niets verteld over dit type aansluiting. ze vragen alleen contact op te nemen omdat ze een monteur langs willen sturen. Ook op internet is weinig tot niets te vinden. Maar goed ik klaag niet!
 
Henk2304
Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt met je bevindingen.
Zodra het algemeen beschikbaar komt meld ik mij vast ook aan. Glasvezel komt hier nl. (nog lang?) niet en dan is dit toch een behoorlijke verbetering tov. de max 12 Mb/s die ik nu haal (met VDSL). En hoewel ik een basis abo (8/1 Mb/s) heb is de extra capaciteit meer dan welkom voor interactieve TV (ik heb twee ontvangers).
L8r, Henk
 
snownews
Ik heb sinds vandaag ook een pair bonding aansluiting en ik moet zeggen het si een behoorlijk stuk sneller.

Kpn
monteur alles keurig aangesloten en het werkt als een tierelier..Smile
snownews voegde bij, bestand:

Registreer en/of log in voor toegang tot deze bijlage.
 
mugo52
hoi,


KPN
is inderdaad ook bij mij langs geweest. Een monteur van KPN heeft keurig het nieuwe v8 modem ge-installeerd!
Mijn ervaring zo ver met het nieuwe modem is; super!
Inderdaad, ik heb nu een veel sneller, echt een veel sneller en een veel stabielere internetverbinding. Hierbij wil KPN ook bedanken! GOED WERK!

Mijn internet stats nu: 33 down - 3.5 up.
Eerst: 8 down en 1,5 up.

regards,
 
Henk2304
Ben echt niet jaloers ...Wink
L8r, Henk
 
Koen
Pair bonding zit nog in de pilotfase vandaar dat het nog niet aan de grote klok gehangen word
 
een-kpn-klant
Ik ontving dus ook in december een brief dat er een monteur langs zou komen om een nieuw modem neer te zetten waardoor ik een snellere verbinding zou krijgen. Ik vond het al te mooi om waar te zijn dat KPN "zomaar" ongevraagd een verbetering kwam doorvoeren. Op zich is de installatie goed gegaan, en heb ik een paar weken snel kunnen internetten. Maar vorige week begonnen de problemen. M'n verbinding valt continu weg, waarbij de Experia V8 box gaat herstarten.

Waar ik ontzettend van baal, is dat ik er nu dus pas achter kom dat ik een proefpersoon ben (ik hoorde het van een KPN techneut en lees het op internet)! Daar is mij helemaal niets van verteld, en nu zit ik met de gebakken peren. Echt ontzettend onprofessioneel van KPN. Ze blijven gewoon doorgaan met misleidend communiceren (dit is niet de eerste keer dat ze me dingen anders voorspiegelen dan ze zijn).
 
Pennen
We hebben sinds eind december pair bonding gekregen. Ik deel mijn mening met de klant die aangeeft dat een brief waarin wordt aangegeven dat een monteur langskomt om een nieuw modem te installeren waardoor we een snellere internetverbinding krijgen, te mooi is om waar te zijn. Ook wij zijn 'erin getrapt'. Sinds het nieuwe modem hebben we alleen maar problemen. We zijn vooraf nooit geinformeerd over een pilot en we hebben het idee dat we in een experiment zijn beland waarvan ze zelf geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. We krijgen continu tegenstrijdige berichten vanuit monteurs/helpdesk et cetera.

Als we ontvangst hebben is het normale snelheid, echter hebben we vaker geen internet dan wel internet. Wanneer we met de helpdesk van KPN bellen is de experiabox 8.0 niet in het systeem te vinden. Nu weten we gelukkig zelf uit ervaring dat we gelijk doorgestuurd moeten worden naar een andere afdeling. Er zijn na de installatie al twee keer monteurs langsgeweest, die allemaal een ander verhaal vertellen. Er zijn 'super specialisten' in Hilversum mee bezig geweest. Echter het levert bij ons alleen maar frustratie op en we zijn genoodzaakt naar buren te gaan voor internet. We willen gewoon internet en die hoge snelheid hebben we niet eens nodig...

Als het nog lang duurt zijn we bij KPN weg.
 
Henk2304
Wilde KPN met deze net niet ook vooral de procedure en klantenservice testen? Dan hebben ze blijbaar nog een boel te leren voordat deze technologie algemeen aangeboden gaat worden. Wellicht toch maar gewoon overslaan en volle aandacht aan glasvezel blijven geven.
L8r, Henk
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN gaat pair bonding testen om de snelheid van VDSL te verbeteren.', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Snelheid op PC Snelheid : 8 15 mei 2019
Snelheid plotseling te laag KPN Internet Storing : 7 18 jan 2018
postcodecheck - bonding - fourstack Algemeen : 2 24 okt 2017
probleem met linksys wrt54g2 1 na update van adsl naar vdsl Routers : 1 16 okt 2017
Snelheid internet Snelheid : 3 20 aug 2017