obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Internet op mobiel over de grens goedkoper bij KPN
KaPteiN
Deze zomer neemt KPN een aantal stappen om gebruik van de smartphone op vakantie of zakenreis voor mobiele abonnees voordeliger en beheersbaarder te maken. De standaard ‘dataroaming’ tarieven worden overal ter wereld goedkoper. Er komen ook nieuwe en verbeterde optionele (gratis en betaalde) pakketten met nóg voordeliger tarieven voor de meeste Europese landen. Daarnaast wordt de automatische kostenlimiet van €50 per maand ter voorkoming van een onbewust en onbedoeld hoge rekening (zogeheten ‘bill shock’) uitgebreid. Vanaf 1 juli werkt dit in alle landen van de wereld (voorheen alleen EU/EEA-landen).

Met de opkomst van de smartphone heeft gebruik van internet op mobiel de afgelopen paar jaar een grote vlucht genomen. Ook op vakantie of zakenreis willen mensen in toenemende mate online kunnen zijn, bijvoorbeeld om ter plaatse praktische informatie op te zoeken of om in contact te blijven met het thuisfront of de zaak. Mobiel internet in het buitenland is echter duurder dan in Nederland, op verre bestemmingen vaak veel duurder. Dit komt omdat KPN de MB’s niet via het eigen netwerk afwikkelt maar bij de desbetreffende provider in het buitenland moet inkopen.

Hoofdpunten
Uitgebreide overzichten met alle nieuwe tarieven, opties en ingangsdata kunnen op www.kpn.com/buitenland, www.hi.nl/buitenland en hier http://www.kpn.com/zakelijk/mobiel/tarieven/buitenland.htm worden geraadpleegd. Hier volgen de belangrijkste wijzigingen op een rij:

Voor consumenten KPN en Hi

• Standaardtarief internet op mobiel in de EU/EEA omlaag van €3,95 naar €3,50/MB (€2,50 voor mensen met een aanvullende internetbundel bij hun abonnement) voor abonnees van KPN en Hi
• Nóg voordeliger tarieven van met de gratis opties KPN Op Reis en Hi Vakantietarief: €1,75/MB in de EU/EEA, €2,95 elders in Europa
• Nieuw: zéér voordelige Vakantiebundel, tegoed van 100MB voor €10 (te gebruiken in één kalendermaand, alleen in de EU/EEA)
• Zwitserland en Andorra nu ook zelfde dataroaming tarieven als EU/EEA
• Standaardtarief buiten Europa gehalveerd, nu €9,95/MB (was €19,90)
• Vanaf 1 juli: automatische wereldwijde kostenstop. Als een klant in één maand voor €50 excl. BTW aan dataroaming in het buitenland verbruikt, ontvangt hij of zij een sms en wordt de dienst gestaakt totdat de klant zelf per (gratis) sms actief aangeeft door te willen gaan

Voor zakelijke mobiele bellers

• Per 1 juni nieuwe abonnementen met lagere standaardtarieven voor internet op mobiel. In de EU/EEA meer dan gehalveerd, van €5/MB naar €2/MB. Tarief buiten Europa omlaag van €12,50 naar €9,95/MB
• Voor bestaande en nieuwe klanten: wereldwijde kostenstop. Standaard bij €50 aan dataroaming in één maand (zie boven). Desgewenst kunnen telecombeheerders per gebruiker een alternatieve limiet instellen.

Ook bij Telfort wordt gebruik van de smartphone op reis flink goedkoper. Per 9 juli wordt het tarief in de EU/EEA €3,50 per MB in plaats van €5,95 nu. Daarbuiten betalen Telfort klanten €9,95 (nu €14,87).

Bellen in andere EU/EEA-landen wederom goedkoper
Ook deze zomer gaat de standaardprijs voor het voeren van een mobiele telefoongesprek in een andere EU-of EEA-land omlaag als gevolg van EU-wetgeving. Inclusief BTW kost zelf bellen vanaf 1 juli 42 cent per minuut (was 46 cent). Gebeld worden kost vanaf die datum 13 cent per minuut in plaats van 18 cent.

Bron KPN
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
spaansebrabander
Probleem is dat het vaak onduidelijk is in het buitenland of je op "mobiel internet" zit. Soms denk je verbonden te zijn met een wifipunt, maar is dat signaal zwak en val je toch terug op Mobiel internet. Ook bv met het raadplegen van kaarten is het vaak niet duidelijk of de gegevens op je smartphone zitten of dat hij de gegevens van internet haalt.
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Internet op mobiel over de grens goedkoper bij KPN', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
KPN DSL Signal Issue so no internet Opleveringsproblemen : 1 04 jun 2020
KPN DSL Signal Issue so no internet Helpdesk : 1 04 jun 2020
Heel erg traag internet..... KPN Internet Storing : 2 09 apr 2019
DVR benaderen met mobiel netwerk Hardware instellingen : 3 08 feb 2019
Geen internet op wifi KPN Internet Storing : 10 29 nov 2018