obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
tg789vn modem en nas
Hermie46
Is er iemand onder u die een nas heeft werken met een tomson tg789vn? Ik probeer mijn LG nas n1t1 aan te sluiten zodat die van buiten voor mijzelf bereikbaar is echter LG die via ddns een ip adres uitgeeft geeft aan dat dit niet lukt door netwerk instelling/cq problemen. Ik heb Upnp enabled maar kan nergens in de interface van de router vinden dat ddns kan worden enabled, terwijl in de gebruikers handleiding van de fabriek dit wel het geval is.De poorten in de tomson staan ook open, maar verder houdt het op. Ik kan mij niet voorstellen dat KPN het gebruik van een NAS heeft gekilled terwijl dit bij UPC wel mogelijk is. Diversen forums bekeken of er vragen zijn met hetzelfde probleem, maar kom er niet veel verder mee.
 
hardcorebarbiedoll
Upnp werkt niet in het modem!
Ook DDNS is niet in te stellen in het modem.

Je zal je NAS handmatig moeten configueren.

Welke interface/protocollen ondersteunt je NAS en welke wil je gebruiken? (FTP, SMB/CIFS, AFP, NFS, Rsync, Unison, SCP enz.)

Je kan proberen je NAS-services/demons in te stellen op andere poorten en deze open te zetten in het modem.
Gewijzigd door hardcorebarbiedoll op 23 oktober 2010, 20:14
 
Hermie46
Bedankt voor je berichtje. Ik kon mij niet voorstellen dat het van ddns afhankelijk was en waarom er tussen de vele KPN gebruikers geen mensen met een werkends Nas zouden kunnen zitten. Verder nog iets gestudeerd op de open poorten in het modem en toen poort 80 opengezet die wordt gebruikt als verbinding met het WWW. (dit in weerwil van de instructies van LG) En zowaar het werkt nu. De gebruikte termen in de correspondentie gaven voor mij aanleiding om toch iets verder te studeren op deze materie.
 
hardcorebarbiedoll
wat achtergrond info voor je over protocolen en poorten:

Een protocol is een manier van communiceren tussen computers.

het protocol wordt in je webbrowser aangegeven voor het internetadres http://www.internetadres.nl of ftp://www.internetadres.nl

Niet alle protocollen kunnen door je webbrowser worden behandeld.
Voor sommige protocollen heb je aparte software nodig.

Gebruik je niet de standaard poort van een bekend protocol dan moet je achter je internetadres een dubbele punt zetten met daarachter het poortnummer van het protocol.
vb. http://www.internetadres.nl/:12345 (dit mogen 4 of 5 cijfers zijn)

Het www.internetadres.nl is een textuele verwijzing naar een ip-adres.

http://dsldevice.lan/ is in feite http://192.168.2.254/ (in het geval je TG789vn modem). Dit geldt voor elk internetadres op internet. De www.internetadres.nl tekst wordt op een DNS server omgezet in een ip-adres. (Dit heet DDNS als je ip-adres constant veranderd).
LG heeft zo'n server draaien voor zijn verkochte producten. het www adres dat je hebt gekregen van LG, stuurt je browser naar jouw ip adres en openstaande poort toe.
Met Upnp worden poorten automatisch opengezet in je modem en hoef je dit niet handmatig te doen.(voor een leek zeer handig als het werkt) Je kunt het hele www adres van LG negeren, als je je eigen ip-adres en het poortnummer weet.

Je modem heeft zo'n ip-adres (deze verandert bij KPN niet). wil je dit weten ga dan naar: www.whatismyip.com http://www.whatismyip.com/

Als je dus wilt inloggen op je nas van buitenaf je huis moet je dit ip-adres weten. Door een poort in het modem te verwijzen naar je thuis opgestelde NAS, kun je van buitenaf bij je bestanden. (anders blokeert het modem die poort vanwege veiligheid)

Stel je ip-adres is 10.10.10.10 en je hebt poort 80 (http) opgegezet. dan ziet je adres er zo uit.

vb. http://10.10.10.10:80

aantal tips:
Denk er wel aan dat nu iedereen in je NAS kan kijken via het internet. Dus een wachtwoord instellen om je bestanden te beveiligingen en de configuratie-interface is wel zo slim.
Zet liever niet de standaard poort 80 open maar verzin een mooi nummer het liefst een poort met 5 cijfers. En vergeet het poortnummer niet te veranderen in je NAS van het bijbehorende protocol.

kijk voordat je begint of de NAS een resetknop heeft zodat je je standaard instellingen terug kan zeggen voor als je je poortnummers bent vergeten enz. LET OP! dat die dan niet je bestanden ook verwijderd.

Je NAS ondersteunt 4 protocollen naar het internet toe, namelijk:
1. HTTPS poort 80, gebruik deze liever niet, ga voor de HTTPS dit is veiliger
2. HTTPS poort 443, is het zelfde als je WWW maar dan via een beveiligde verbinding
3. FTP poort 21.
4. FTPS poort 990.
Je kunt de poortnummers waarschijnlijk in je NAS veranderen via zijn configuartie in de webbrowser.

Cool
Gewijzigd door hardcorebarbiedoll op 25 oktober 2010, 19:55
 
Hermie46
Bedankt voor de moeite die je hebt genomen voor dit uitgebreide bericht. Ik heb hem nu aan de gang, hij werkt naar behoren. Ik begrijp dat de gebruikte poorten makkelijk gehackt kunnen worden maar dankzij je mail heb ik wat inzicht gekregen hoe ik de Nas wat minder makkelijk toegankelijk kan maken. Daar ga ik nu verder op studeren en een en ander instellen. Tot zolang zet ik hem voorlopig nog maar uit. Nog bedankt, Herman
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'tg789vn modem en nas', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Airport extreme en kpn modem Algemeen : 2 24 mrt 2017
analoge telefonie mogelijk met VDSL-modem? KPN met eigen modem/router : 10 19 dec 2014
Port forwarding v8 modem Routers : 1 09 feb 2014
Thomson TG789vn configuratie bewaren Helpdesk : 1 16 jan 2014
TG789vn portforwarding en firmware Algemeen : 3 14 jan 2014