obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
KPN Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » KPN ADSL & VDSL verbindingsproblemen » Snelheid
 Onderwerp afdrukken
Komt kpn nog met hogere snelheden?
bkokkelmans
gaan de snelheden van kpn internet dit jaar nog omhoog?

gr
Bas
 
Giant2000
Dat weet nog bijna niemand.
 
Codemeister
Lijkt me sterk, het verouderde koper van KPN zit tegen z'n limieten.
 
Kniest
Codemeister heeft gelijk. Enige winst nog te behalen is FttC (fiber to the curb, dus glasvezel naar de wijkkast) en dan VDSL met hogere snelheden op het laatste stuk koper vanaf de wijkkast. (of natuurlijk FttH, dus direct naar huis)

Wel aardige informatie, de firma Glashart legt o.a het glasvezelnetwerk aan voor KPN en beheert deze. KPN levert vervolgens alleen de diensten via het glasvezelnetwerk en is geen partij meer in de aanleg van het glasvezelnetwerk. Dat huren ze, en Glashart gaat alleen aanleggen bij voldoende verwacht rendement. Dus wijken die niet dichtbevolkt zijn worden al snel overgeslagen.

Je kunt via de site www.kpn.com/glasvezel de postcode check te doen en de nieuwste ontwikkelingen in de gaten te houden. Wat een aardige suggestie is kun je lezen op de site van Glashart, www.glashart.nl waar je b.v. via een wijkinitiatief, via een wijkraad o.i.d. een dergelijk proces mogelijk zou kunnen versnellen.

Zoals al vaker aangegeven is m.i. KPN op het randje van het definitief gaan verliezen van de strijd met de kabelboeren. De infrastructuur moet echt verbeteren, want de toekomstige eisen qua HD kijken, tegelijkertijd HD opnemen en daarnaast nog een aardige breedband houden voor internet gaan bijzonder hard door en KPN is veel te stroperig met haar uitrol. Ben zelf nog tevreden, maar als de techniek voortschrijdt en KPN blijft achter dan wordt het een moeizame zaak. Haast is dus wel geboden bij KPN.
 
Giant2000
Er is nog wel een inhaalslag te maken met koper. Op dit moment worden 2 draadjes gebruikt. Iedereen die wel eens een telefoonstekker heeft gezien weet dat er 4 draadjes inzitten. De snelheid van het koper kan dus met de huidige VDSL technieken worden verdubbeld. Tegen de tijd dat dit is uitgerold heeft iedereen in Nederland onderhand wel glasvezel Wink
 
Codemeister
Koper biedt onvoldoende capaciteit tenzij je vlakbij de wijkcentrale woont. Een wijkcentrale moet ook weer worden geüpgrade naar VDSL2 eerdat er gebruik van gemaakt kan worden. En inderdaad, tegen die tijd hebben we al óf FttC óf FttH.
 
mschrijver
Van een ander forum gepikt: De planning van uitrol van FTTC door KPN.

http://groups.google.com/group/xs4all.adsl/msg/5dddcd953527bea8

Dat zou KPN in staat moeten gaan stellen om én de beloofde snelheden én de VDSL snelheden in veel gebieden te gaan aanbieden.

Ik zie bijvoorbeeld onze straatkast erin gepland staan voor Q2 2011 en orderbaar vanaf 11 juni (for whatever that may be).

Dus wie weet gaat er dit jaar serieus aan de weg getimmerd worden...
 
Jo3i

Quote

Giant2000 schreef:
Er is nog wel een inhaalslag te maken met koper. Op dit moment worden 2 draadjes gebruikt. Iedereen die wel eens een telefoonstekker heeft gezien weet dat er 4 draadjes inzitten. De snelheid van het koper kan dus met de huidige VDSL technieken worden verdubbeld. Tegen de tijd dat dit is uitgerold heeft iedereen in Nederland onderhand wel glasvezel Wink
Grin

Er zitten maar 2 draadjes (a + b ) in een telefoonstekker die naar buiten gaan. Verder evt. een stropje voor oude toestellen een verbinding b - EB(extra bel waar een condensator in zit/zat)) en een aansluiting voor 'aarde' die zelden gebruikt wordt. 4-draads is alleen mogelijk als het originele stel en het reserve stel van buitenaf gebruikt zou gaan worden, wat dus nooit gaat gebeuren. Dus blijft het wachten op glasvezel of tot aan huis of tot aan een pol-kast, van de polkast dan naar de woning 2-draads koper. Als je dan in een flat woont waarin een stap-58-net gebruikt wordt, wordt het hele glasgebeuren weer om zeep geholpen. Stap-58 is een net uit de 50-tiger jaren waar toen ook nog de draadomroep in mee ging. Zwaar antiek en slechte kwaliteit. Sad
In oudere flats is kabel de enige oplossing als je speedy internet wil hebben.Wink
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Komt kpn nog met hogere snelheden?', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
KPN komt met exclusieve sportzender KPN Nieuws : 1 31 dec 2015
KPN komt geen enkele belofte na KPN Glasvezel diensten : 5 31 dec 2014
KPN komt in april met landelijk WIFI-netwerk WiFi : 1 16 jan 2014
KPN komt met quad play KPN Nieuws : 2 07 feb 2013
Zijn mijn snelheden goed? Snelheid : 9 07 jun 2012