obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
KPN: liever via kabel dan Mine
Wout
KPN: liever via kabel dan Mine

Quote

KPN ziet veel meer heil in toegang tot de tv-kabel voor digitale televisie dan in de afzet van de eigen IPTV-dienst Mine.
Dat zegt Ludolf Rasterhoff, directeur Media van KPN, in het jongste nummer van het blad 'Factor ICT' van het ministerie van Economische Zaken. Letterlijk zegt hij:

"Voor Mine is een kastje nodig op iedere televisie in het huishouden, omdat wij geen toegang hebben tot het kabelnetwerk. Dat is duur. Dat geeft gerommel met kabels binnenshuis."

Dat is nadelig ten opzichte van de kabelaars: "Die kunnen toe met één kastje en de rest van de televisies kan op het analoge kabelnet binnenshuis. Hoe groot de toegevoegde waarde van Mine ook is, daartegen is het lastig concurreren."

KPN heeft Mine ruim een jaar geleden geïntroduceerd, en na uitstel van de introductie is het inmiddels beperkt op de markt gezet. Nu staat er op de site:

"KPN is op dit moment druk bezig de dienstverlening te verbeteren. In enkele gevallen zal het hierdoor tijdelijk niet mogelijk zijn uw bestelling te plaatsen. Onze excuses voor het ongemak. KPN doet er alles aan dit zo snel mogelijk te verhelpen."

'Krokodillentranen
In hetzelfde periodiek noemt UPC Nederland-directeur Diederik Karsten de klachten van KPN dat ze geen toegang heeft tot de tv-kabel het plengen van 'traditioneel gemopper':

"Het zijn krokodillentranen. Iedere partij heeft zijn relatieve startvoordeel op een markt. KPN had bij het vrijgeven van de telefoniemarkt een relatief voordeel. Wij hebben dat nu bij televisie."

Karsten geeft toe dat de introductie van HDTV een sof was, vanwege de problemen met de settopboxen van Philips. Inmiddels zijn die verholpen en biedt UPC HDTV aan.

Maar ze doet dit op bescheiden schaal. Karsten zegt dat een grote campagne pas over een jaar te voorzien is, met de Olympische spelen in Peking. "Er zijn nogal wat hobbels te overwinnen voor het beoogde HD-succes van 2008."

Bron Planet


Is hun eigen product nu opeens niet meer goed? Wat vind jij daar nou van?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN: liever via kabel dan Mine', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
UTP kabel aansluiten op RJE inbouw doos Eigen netwerk : 7 16 dec 2018
High-end kabel Frequently Asked Questions : 20 04 dec 2015
Lijnfouten: afstand of slechte kabel? Snelheid : 15 08 dec 2014
ouderwetse telefoon kabel. Frequently Asked Questions : 4 18 jun 2014
UTP kabel fout bij levering Experiabox 8 en 9 KPN Nieuws : 1 21 apr 2014
Advertentie