obey-robots.txt
24 Mei 2017, 21:33
Navigatie
Ledenenquête
Tevreden met KPN?

Ja
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Ja 37% [468 stemmen]
37% [468 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Tevreden met KPN? Nee 63% [808 stemmen]
63% [808 stemmen]

Stemmen: 1277
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 18 apr 2007
Steun ons
Voordeelcode: gebruikers2017 I-Telligent Usenet
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
KPN Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Top bedrijfsleven zet in op excellente samenwerking met startups
image

De top van het Nederlandse bedrijfsleven slaat de handen ineen om samenwerking met startups te versterken. KPN, Shell, Philips, AkzoNobel, Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, ING, KLM, DSM en Thales Nederland delen op topniveau hun `best and worst practices´ en gaan met elkaar kijken hoe je slimmer, innovatiever en vanuit de beste win-win situatie de samenwerking tot een duurzaam succes kan laten komen. Vandaag lanceert  Neelie Kroes vanuit StartupDelta hiervoor de koplopersgroep COSTA met Jan Kees de Jager, CFO van KPN, in de rol van voortrekker.

Vrijwel nergens ter wereld zijn zoveel corporates gevestigd op een klein grondgebied als hier in Nederland. Dit biedt unieke kansen voor de versterking van het Nederlandse startup ecosysteem. Wanneer startups en corporates samenwerken, kan innovatie worden versneld, kunnen nieuwe businessmodellen worden ontwikkeld en kunnen producten en diensten versneld de markt opkomen. Startups en corporates kunnen heel veel voor elkaar betekenen. Ze kunnen werelden voor elkaar openen, maar dan moeten ze eerst open staan voor elkaar. COSTA, dat staat voor `samenwerking COrporates & STArtups´ beoogt vanuit de unieke positie die Nederland heeft met alle corporates, het startup ecosysteem slimmer, sterker, sneller en duurzamer te maken.

Neelie Kroes, speciaal gezant van StartupDelta en initiatiefnemer van COSTA: "Vaak vinden corporates afzonderlijk het wiel opnieuw uit of slaan de verkeerde gebaande paden in. Of startups denken dat de corporate hun nieuwe product wel even gaat lanceren. Dat moet anders. Daarom heb ik Jan Kees de Jager gevraagd als boegbeeld. Hij heeft unieke ervaring, omdat hij zelf meerdere bedrijven is gestart, nu in de board zit van een corporate die bezig is nieuwe business modellen te ontwikkelen én in zijn rol als CFO bij KPN ervaring heeft met investeringen in startups. Samen met corporates uit verschillende sectoren bouwt hij aan de excellente innovatiekracht van het Nederlandse startup ecosysteem."

Jan Kees de Jager, CFO van KPN en voortrekker: "Bij KPN zoeken we actief de samenwerking op met startups. We willen hiermee innovatie en de ontwikkeling en lancering van nieuwe ICT toepassingen versnellen. COSTA biedt een unieke kans samen met andere grote Nederlandse ondernemingen de samenwerking tussen startups en corporates te verbeteren en een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Nederlandse innovatie ecosysteem. Nederland heeft een centrale strategische ligging met een superieure infrastructuur. Bovendien beschikken we in Nederland over enorm veel innovatietalent. Ik kijk er naar uit samen met andere partners in COSTA die positie en dat innovatietalent te helpen nog meer een groeipijler van en vóór de Nederlandse economie te worden."

Met de samenwerking worden  de beste inzichten bij elkaar gebracht op drie thema´s: governance, de verbinding met startups en launching customership. Dit beantwoordt vragen als: Hoe kan de organisatie het best worden ingericht om innovatie met startups te stimuleren? Hoe vergemakkelijk je het contact tussen corporate en startups?  En, hoe kan het inkoopproces meer ruimte bieden aan startups om leverancier te worden?  

De koplopersgroep komt een aantal keer bijeen met als jaarlijks hoofdevenement de How To Get There Summit. In mei 2017 worden onder begeleiding van het Erasmus Centre for Entrepreneurship Rotterdam (ECE) alle inzichten en modellen gedeeld met het Nederlandse bedrijfsleven om  de leercurve te versnellen, verbeteren en verduurzamen.

KPN, Shell, Philips, AkzoNobel, Havenbedrijf Rotterdam, Eneco, ING, KLM, DSM en Thales Nederland vormen samen de koplopersgroep van COSTA. De partners die COSTA hebben vormgegeven en hiermee verder aan de slag gaan zijn: Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) expertise centrum van Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, Corporate Venturing Network, Gemeente Eindhoven en VNO-NCW.

Einde persbericht
Bron: KPN
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedenavond bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
| eogcnlGhost06:37:53
| KaPteiN14:27:50
| wvbavel 1 dag
| Cappo 1 dag
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

07 april 2017, 17:20
goedemiddag, kan ik met 2 voip nummers op experia tegelijk bellen ?

01 februari 2017, 12:18
V10 modem KPN Mijn poorten zijn opeens allemaal dicht!!

20 januari 2017, 08:32
Wanneer gaat KPN eens 4K uitzendingen broadcasten?

01 januari 2017, 11:38
Gelukkig nieuwjaar iedereen

25 november 2016, 20:54
Re mijn eerdere meldingen: ook bij het uploaden doen zich onderbrekingen voor... IPadress: 86.95.29.215