obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
WiFi, draadloos internetten
 Onderwerp afdrukken
Draadloos uitzetten
drpcr
Idd, als het schade veroorzaakt, kun je het namelijk per definitie meten.

En wat betreft je later toegevoegd quote over kwantummechanica (zonder bron etc.). Als je denkt dat dat relevant is, moet je toch echt terug de schoolbanken in wat betreft de kwantummechanica. Daarnaast is het niet in tegenspraak mijn mijn eerdere uitspraken (maar daarvoor moet je misschien daadwerkelijk begrijpen wat je quote?)
Gewijzigd door drpcr op 29 juni 2010, 23:43
 
KaPteiN
Leuke discussie! Grin

Quote

drpcr schreef:
Er zijn wel legio gevallen bekend van mensen die "klachten" krijgen van een zendpaal, waar nog geen stroomkabel naar toe is gegraven.


Ik ben gemachtigd zendamateur en heb een joekel van een antenne op mijn dak. Van elektromagnetische energie weet ik wel het een en ander, maar ook niet alles.

Kleine anekdote, ik kreeg twee buurkinderen aan de deur met de vraag of ik toevallig aan het zenden was. Mijn antwoord was nee en daarover waren ze hoogst verbaast. Waarom? Hun op afstand bestuurbare autootjes deden het namelijk niet meer zo goed. Dat moest wel aan mijn antenne liggen. Volgens mij lag het eerder aan hun batterijen die bijna op waren. Nu is storing op de afstandbediening van de buurkindertjes door mij zeer wel mogelijk doordat die afstandbedieningen niet voldoende gefilterd zijn (goedkoop baggerspul) dus de gedachte was nog niet eens zo gek.

Quote

drpcr schreef:
Daarnaast, als het niet meetbaar is, kan niemand het dus opmerken. In dat geval is het dus per definitie ook niet schadelijk, of in staat overlast te bezorgen.


Dit is pertinent onjuist! Nog niet zo lang geleden wisten we niet dat we van zonnestralen huidkanker konden krijgen. Het is wel degelijk schadelijk en in staat overlast te veroorzaken. We konden het niet meten, maar opgemerkt werd het wel.

Ik houd een "open mind" over onverklaarbare zaken. Zaken die we nu niet kunnen verklaren kunnen we misschien wel over een paar jaar of decennia verklaren. Stel je voor dat je met twee walkie talkies terug in de tijd naar de middeleeuwen zou kunnen reizen!! Voor die middeleeuwers moeten die walkie talkies wel pratende toverdozen zijn. Wij kunnen de werking begrijpen/verklaren. Middeleeuwers absoluut niet. Dus als ik jouw logica volg dan bestaan walkie talkies niet omdat de middeleeuwers geen elektromagnetische golven konden meten.
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
drpcr

Quote

maar opgemerkt werd het wel


Dus meetbaar... Dat we tegenwoordig UV zeer precies kunnen kwantificeren, betekend niet dat we het daarvoor niet meetbaar was.
Gewijzigd door drpcr op 30 juni 2010, 00:47
 
Zep

Quote

drpcr schreef:
Oh, de zweefafdeling...
Ik werk dagelijks met stralingsbronnen en bestralingen.


Zeg Einstein, je straalt en bestraalt voor mij apart tot je schittert aan het firmament als de ster van Bethlehem. In de tussentijd kunnen de echte specialisten verder discussiëren of bepaalde straling nu wel of niet slecht is op de langere termijn. Dat jij met straling werkt wil nog niet zeggen dat het geen kwaad kan, dat dachten arbeiders vroeger ook in de asbest-fabriek.
Wat me opvalt is dat je speciaal op dit onderwerp reageert om je zogenaamde “expertise” te laten gelden, want er was helemaal geen sprake over het angst hebben voor straling. En al was er wel angst voor straling, dan is dat ook prima toch? Als iemand daar een andere mening over heeft, en dat zijn er zeer veel (ook mensen die er echt voor gestudeerd hebben), dan laat je elkaar in waarde en ga je niet jezelf op een denigrerende manier profileren op een forum. Komt voor mij persoonlijk eerder onzeker over...maar goed, bepaalde mensen zullen dat nodig hebben.
 
drpcr
@Zep

1) Van radioactive straling ga je zelf niet stralen en je gaat er zeker geen licht van geven. Daarnaast zorg je in het lab natuurlijk voor voldoende afscherming en als je meer dan 12 MicroS op je dosismeter hebt staan kun je de rest van het jaar niet meer op het radionucliden lab werken (Universiteits regel, wetgeving is 20 MicroS).

2) Ik kan mijzelf natuurlijk als "echte specialist" gaan profileren, a.d.h.v. titels en onderzoeken, maar dat is alleen maar een teken van mijn onzekerheid, dus dat zal ik maar niet doen.

3) Pseudowetenschap en onzinnige angsten voor effecten op volksgezondheid raakt bij mij een gevoelige snaar... noem het maar een beroepsafwijking, maar ik klim vaak snel in mijn toetsenbord als ik weer eens wat onkunde voorbij zie komen.

4) Het benoemen van een WiFi netwerk als zijnde "straling" hint vaak op de onderbuikgevoelens die met dat woord geassocieerd worden. Mijn eerste bericht wijst er simpelweg op dat "straling" van een routertje in het niet valt bij andere "stralingsbronnen" in huis. We gaan het pas over persoonlijke effecten hebben, nadat Giant dit aansnijdt.

5) Als er angst voor straling is, dan is dit niet prima. Angst is een slechte raadgever en in dit geval compleet overbodig (naar mijn mening... Wink ).

6) Een mening is pas interessant als zij voldoende onderbouwd kan worden, anders is het geen mening, maar een onderbuikgevoel (naar mijn mening... Wink )

7) Of je gestudeerd hebt, maakt je mening niet meer relevant dat als je niet gestudeerd hebt (nog afgezien van welke vakgebied je een studie op hebt gedaan). Je onderbouwing des te meer.

8) Zullen we verder ad hominems achterwege laten? (humor mag altijd natuurlijk... Wink )
Gewijzigd door drpcr op 30 juni 2010, 02:00
 
boekbros
Oke ik geef toe: off topic, maar kan de verleiding niet weerstaan: God is natuurlijk (in alle maar te bedenken dimensies) zó groot, dat Hij voor ons onmeetbaar is (zou zijn). Zou Hij dan tóch bestaan....??
 
Giant2000

Quote

drpcr schreef:
...
3) Pseudowetenschap en onzinnige angsten voor effecten op volksgezondheid raakt bij mij een gevoelige snaar...
...

Zo'n gevoelige snaar... eh... zou je die kunnen meten?

Ik ben blij dat er mensen zijn die open staan voor het "onverklaarbare", dat is namelijk hoe wetenschap groeit en daarom weten we nu meer dan vroeger en zullen we in de toekomst nog meer te weten komen over zaken die nu hocus pocus lijken.
 
drpcr

Quote

zou je die kunnen meten?


Ja, dat is niet zo moeilijk...

Quote

"onverklaarbare"


Je remt de wetenschap juist door iets "overklaarbaar" te noemen. De wetenschap probeert juist iets te verklaren, dat is de aard van het beestje. Als iets onverklaarbaar is, hoef ik er ook geen onderzoek naar te doen. De wetenschap onderzoekt datgene waar "nog geen verklaring voor is". Overigens noemen we het niet zonder reden sinds de verlichting "emperische wetenschap".....

Wat betreft open staan ("open mindedness"), kan ik je een leuk youtube kort filmpje aanraden, die uitlegt wat open staan voor verklaringen inhoud: http://www.youtube.com/watch?v=T69TOu...69TOuqaqXI.

Om nog maar eens terug te komen op de "overlast" van electromagnetische "straling".

1) Er is niemand die kan aangeven of een zender aan staat of niet, ook niet in middellange termijn (weken / maanden)
-Sterker nog, mensen hebben "overlast" simpelweg doordat ze *denken* dat er een zender is, zelfs terwijl dit een lege paal is, zonder stroom of netwerk aansluiting.

2) Als er een effect is, dan kun je dit meten, simpel door het aantal ziektegevallen, overlast of wat dan ook in kaart te brengen. Dit wordt gedaan en keer op keer wordt er geen effect gemeten.
-Sterker nog, in het geval van bijvoorbeeld hersentumoren, blijkt bij verschillende onderzoeken opnieuw dat het aantal hersentumoren lager is onder gebruikers van mobiele telefoons, dan niet gebruikers. Maar dit effect is niet significant. (en mocht het significant zijn, moet je je afvragen of de controle groepen wel gelijk genoeg zijn (bv hoger inkomen in "gebruikers" groep)).
 
Giant2000
Neem het gevalletje "walkie-talkie in de middeleeuwen", dat mag je voor de wetenschappers uit die tijd met iets "onverklaarbaars" betitelen. De kracht van de wetenschap is JUIST om iets onverklaarbaars te verklaren.
In geval van ziektegevallen haal ik het gevalletje asbest nog maar een keer aan.

Goed, je bent niet over te halen. Blijf lekker in straling zitten als je dat toch niet kan meten en je er toch niet ziek van wordt.

Tot slot een praktijkvoorbeeld dan maar. Ik heb 2 van mijn vrienden die al hun levenlang in tv's en andere electronische apparaten hangen (de "electronicatechneuten") en hun beroepen zijn installeren van zenders en de ander is installatiemonteur). Deze mensen zijn opvallend vaak ziek, van verkoudheid tot griep tot voorhoofdontstekingen tot hartklachten. Eigenlijk zijn ze nooit helemaal fit. Niet te meten, onverklaarbaar of zou het het stof uit de tv's zijn?
 
drpcr

Quote

iets onverklaarbaars te verklaren


Dit is een contradictio in terminus. Iets onverklaarbaars is per definitie niet te verklaren (het woord zegt het al...). Lees mijn eerste alinea van mijn vorige bericht nog eens...

Quote

In geval van ziektegevallen haal ik het gevalletje asbest nog maar een keer aan.


Verklaar je nader? Het aantal ziektegevallen is toch prima te meten? (overigens asbestdeeltjes ook...)

Wat bedoel je met praktijkvoorbeeld? Ik ken ook mensen die hun hele leven rond electronische apparaten hangen die uitstekend gezond zijn. Ik ken ook mensen die niets van techniek moeten hebben, nog een T65 thuis hebben staan, geen mobiel, en die continue ziek zijn... Wat wil je ermee zeggen?
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Draadloos uitzetten', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Tijdgebonden toegang configuren bij ExperiaBox V10 en UTP/RJ45 bekabeling (niet-draadloos) Algemeen : 7 06 mrt 2021
Ondertiteling UITZETTEN ? Algemeen : 1 31 okt 2016
Ondertiteling uitzetten Algemeen : 2 31 okt 2016
Firewall uitzetten Experiabox V10 Eigen netwerk : 2 28 okt 2015
HEOS EN DRAADLOOS NETWERK Algemeen : 4 23 feb 2015
Advertentie