obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
KPN Gebruikers Groep - Experts helpen klanten » KPN ADSL & VDSL verbindingsproblemen » Snelheid
Vermeld afstand tot telefooncentrale en post je ADSL statistieken. Configuratiescherm, Geavanceerd, Statistieken, ADSL statistieken.
 Onderwerp afdrukken
KPN maakt telefoonlijn sneller
henk
KPN verwacht zijn aanbod van snel internet flink uit te kunnen breiden door verbeteringen op de telefoonlijn. Het telecombedrijf gaf woensdag aan dat de kwaliteit van het internet via het traditionele kopernetwerk daardoor verbetert.

KPN wil vaste en mobiele toepassingen zo veel mogelijk koppelen en in elkaar laten overlopen. Zo kan er dan thuis mobiel worden gebeld via de wifi-aansluiting en kunnen op de mobiele telefoon programma's worden bekeken die thuis via het tv-kastje van KPN zijn opgenomen.


Toekomstgericht
De hogere snelheden zijn niet direct noodzakelijk voor de toepassingen die nu worden gebruikt. Ze moeten er vooral voor zorgen dat het KPN-netwerk ook in de toekomst toereikend is om aan de explosieve groei van de vraag naar data te kunnen voldoen. De verbeteringen moeten KPN ook in staat stellen de concurrentie met het fusiebedrijf van UPC en Ziggo vol te houden. De kabelaars zijn samen marktleider op het gebied van breedband in Nederland.

Opkrikken
KPN is onlangs begonnen met het opkrikken van de snelheid en de betrouwbaarheid van het internet via de telefoonlijn. Nu kan de helft van de huishoudens met een KPN-aansluiting een snelheid van minstens 100 megabit per seconde (Mbps) halen; dat moet eind volgend jaar voor 85 procent van de huizen gelden. Voor 70 procent van de huizen wordt dan op minstens 200 Mbps gemikt. Met nieuwe technologie kan de downloadsnelheid volgens het bedrijf zelfs verder omhoog, naar 400 Mbps.

Kastjes langs de stoep
De verbeteringen worden onder meer mogelijk gemaakt door de combinatie van glasvezel en het kopernetwerk die KPN kan maken. Daarbij verloopt het verkeer tot aan de verdeelstations in woonwijken via glasvezel, waarbij het laatste stukje naar de huizen via de telefoonlijn loopt. De komende tijd gaat KPN duizenden straatkastjes aanpakken om de nieuwe technologie te installeren. KPN verwacht zijn marktaandeel op het gebied van breedband dankzij de innovaties weer te kunnen laten groeien. Daarbij wordt op ,,langere termijn'' gemikt op een aandeel van 45 procent, zei KPN-bestuurder Joost Farwerck. Nu bedient KPN ongeveer 40 procent van die markt. Dat aandeel nam de afgelopen jaren af, maar vorig kwartaal vertoonde het klantenbestand een duidelijke groei.
 
eogcnlGhost
Was dat niet de "1 April" grap van KPN (AG).
JE BENT NOOIT TE OUD OM TE LEREN, MAAR WEL TE JONG OM TE VERGETEN

De meeste computerfouten komen voor tussen het toetsenbord en de leuning van de stoel.
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'KPN maakt telefoonlijn sneller', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
KPN maakt van RTL Gemist betaaldienst Programma aanbod : 3 19 dec 2012
sneller internet in buitengebieden Algemeen : 1 06 okt 2012
Ipad sneller dan i5? Snelheid : 2 28 aug 2012
KPN maakt mobiele telefonie duurder KPN Nieuws : 1 19 jul 2011
je betaald voor het maximum en wanneer je daar gebruik van maakt krijg je het minimum Algemeen : 3 30 jun 2011
Advertentie