obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
WiFi, draadloos internetten
 Onderwerp afdrukken
Draadloos uitzetten
KaPteiN
Alles gelezen te hebben kom ik tot één conclusie: [b]Voortschrijdend inzicht![/b]
Kies BBcode image, plak in handtekening.

?id=1wqxcou
speed-testing
 
Zep
@drpcr

1) Van radioactive straling ga je zelf niet stralen en je gaat er zeker geen licht van geven. Daarnaast zorg je in het lab natuurlijk voor voldoende afscherming en als je meer dan 12 MicroS op je dosismeter hebt staan kun je de rest van het jaar niet meer op het radionucliden lab werken (Universiteits regel, wetgeving is 20 MicroS).

Weer pak je de gelegenheid aan om jezelf te profileren, zelfs een onzinnige zin van mij over het stralen aan het firmament gebruik je om “radionucliden lab” en “20 MicroS” uit je virtuele mouw te schudden. Het gaat mij er nu even niet om of je gelijk hebt of niet, het valt gewoon weer op dat je onzeker bent....en dat met al die titels en onderzoeken van je. Lukt het niet meer om bij je collega's indruk te maken en kom je dat hier doen?

2) Ik kan mijzelf natuurlijk als "echte specialist" gaan profileren, a.d.h.v. titels en onderzoeken, maar dat is alleen maar een teken van mijn onzekerheid, dus dat zal ik maar niet doen.

Dat doe je al, je haalt tenslotte in dezelfde zin je “titels” en “onderzoeken” aan.

3) Pseudowetenschap en onzinnige angsten voor effecten op volksgezondheid raakt bij mij een gevoelige snaar... noem het maar een beroepsafwijking, maar ik klim vaak snel in mijn toetsenbord als ik weer eens wat onkunde voorbij zie komen.

Het is je goed recht te reageren op iets wat je raakt, maar denigreren onder het mom van “beroepsafwijking” komt erg onvolwassen over, vooral als je constant je “expertise” wil laten blijken....dat valt gewoon op. Tevens is wat jij onkunde noemt beperkt door de kaders waarbinnen jij denkt. Waarschijnlijk ben jij sowieso geen authentiek denker en drom je enkel op wat anderen al voor jou hebben uitgedacht. Wat vandaag vaststaat als wetenschappelijk feit of als wetenschappelijke onderzoeksmethode staat bij een volgend paradigma verschuiving weer op losse schroeven. Veel wetenschappers hebben om begrijpelijke redenen nogal de neiging in dogma te vervallen, “out of the box” denkers worden vaak door de wetenschappelijke gemeenschap verguist om lekker veilig in het hun geleerde te blijven geloven, vooral als je inkomsten daarvan afhankelijk zijn. Toen Copernicus verklaarde dat de aarde om de zon draaide lachte men ook overigens.


4) Het benoemen van een WiFi netwerk als zijnde "straling" hint vaak op de onderbuikgevoelens die met dat woord geassocieerd worden. Mijn eerste bericht wijst er simpelweg op dat "straling" van een routertje in het niet valt bij andere "stralingsbronnen" in huis. We gaan het pas over persoonlijke effecten hebben, nadat Giant dit aansnijdt.

Dat is jouw interpretatie, niet meer en niet minder. Wat jij onderbuikgevoelens noemt heeft zijn wortels in je conformisme.

5) Als er angst voor straling is, dan is dit niet prima. Angst is een slechte raadgever en in dit geval compleet overbodig (naar mijn mening... ).

Angst is niet per definitie een slechte raadgever maar een biologisch overlevingsmechanisme die te maken heeft met een vlucht of vechtreactie. Zonder angst is het onmogelijk als soort te overleven.
Of de angst in deze overbodig is moet nog blijken gezien er over dit onderwerp veel tegenstrijdigheden bestaan. Tot er meer duidelijkheid is, is voorzichtigheid geen slechte optie, ook al is deze door angst ingegeven.

6) Een mening is pas interessant als zij voldoende onderbouwd kan worden, anders is het geen mening, maar een onderbuikgevoel (naar mijn mening... )

Die onderbouwing is weer afhankelijk van je interpretatie. Dus voor jou is een mening enkel interessant als jij hem kan beoordelen of veroordelen binnen je denkkaders. Wat “waarheid” is, is weer totaal iets anders.

7) Of je gestudeerd hebt, maakt je mening niet meer relevant dat als je niet gestudeerd hebt (nog afgezien van welke vakgebied je een studie op hebt gedaan). Je onderbouwing des te meer.

Als studie niet relevant is, waarom haal je dan je “titels” en “onderzoeken” aan?

8) Zullen we verder ad hominems achterwege laten? (humor mag altijd natuurlijk...

Zodra je geen denigrerende taal gebruikt zit die kans er best in. Humor mag altijd....en om jezelf lachen ook natuurlijk.
 
drpcr

Quote

Weer pak je de gelegenheid aan om jezelf te profileren, zelfs een onzinnige zin van mij


Als ik mij wilde profileren, had ik wel jargon gebruikt, ik heb juist lekentaal gebruikt. Om inderdaad de onzinnigheid van je zin aan te geven.

Quote

Dat doe je al, je haalt tenslotte in dezelfde zin je “titels” en “onderzoeken” aan.


Nee ik haal ze juist niet aan. Maar dat is sowieso weer die onzekerheid hé...

Quote

....


De wetenschappelijke methode veranderd in wezen niet, deze sinds de verlichting gelijk gebleven. Technieken en inzichten veranderen wel, hoe we tot die inzichten komen niet.

Voor de rest gaan we in rondjes en blijf je in ad hominems vervallen... Ik vermoed dat er straks nog wel een Godwin of Poe bijkomt...

Zoals ik al in mijn eerste berichten aangaf, mensen die "geloven" in de schadelijkheid van het laag energetische electromagnetische spectrum (waaronder infrarood (warmte) en ander licht dus ook gewoon valt), zijn zoveel van hun eigen gelijk overtuigd dat die met educatie en logica hun denkbeelden niet aanpassen. Deze mensen zijn compleet gesloten voor nieuwe inzichten en hebben hun oogkleppen dan ook ferm op. Ik hoop dat ik mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de wel of niet schadelijkheid van dit soort "straling" (misschien helpt het om het simpelweg radiogolven te noemen?) wat handvatten heb kunnen aanreiken...
 
Zep
drpcr: Als ik mij wilde profileren, had ik wel jargon gebruikt, ik heb juist lekentaal gebruikt. Om inderdaad de onzinnigheid van je zin aan te geven.

*Ja natuurlijk, ieder normaal mens weet wat radionucliden zijn en wat de waarde is van 20 MicroS is. De bedoelde onzinnigheid van mijn zin was voor iedereen duidelijk hoor, die had je dus niet meer hoeven aan te geven....maar ja, je wilde tenslotte toch wat “lekentaal” kwijt. En dat terwijl je nog wel jargon had kunnen gebruiken, een bescheiden man ben je.

drpcr: Nee ik haal ze juist niet aan. Maar dat is sowieso weer die onzekerheid hé..

*Nee, je noemt je “titels” en “onderzoeken” niet bij naam, maar geeft wel aan dat je ze hebt, dat komt op hetzelfde neer. Het liefst had je natuurlijk ook nog dat we erom gingen vragen?
Eigenlijk begin ik je best grappig te vinden, dus vooruit dan: Wat voor titels heb jij eigenlijk? En welke onderzoeken heb je verricht?Grin

drpcr: De wetenschappelijke methode veranderd in wezen niet, deze sinds de verlichting gelijk gebleven. Technieken en inzichten veranderen wel, hoe we tot die inzichten komen niet.

*Dat was zeker voor Heisenberg?

drpcr: Voor de rest gaan we in rondjes en blijf je in ad hominems vervallen... Ik vermoed dat er straks nog wel een Godwin of Poe bijkomt...

*Ik verval hoogstens in het opmerken van een feit die de malle molen in gang heeft gezet. Dat erbij halen zal dan zeker van jouw kant zijn.

drpcr: Zoals ik al in mijn eerste berichten aangaf, mensen die "geloven" in de schadelijkheid van het laag energetische electromagnetische spectrum (waaronder infrarood (warmte) en ander licht dus ook gewoon valt), zijn zoveel van hun eigen gelijk overtuigd dat die met educatie en logica hun denkbeelden niet aanpassen. Deze mensen zijn compleet gesloten voor nieuwe inzichten en hebben hun oogkleppen dan ook ferm op. Ik hoop dat ik mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de wel of niet schadelijkheid van dit soort "straling" (misschien helpt het om het simpelweg radiogolven te noemen?) wat handvatten heb kunnen aanreiken...

*Hier klink je al een stuk gematigder, dat moet ik je meegeven. Als je zo doorgaat dan komen de ad hominems zeker te vervallen. Iemands gelijk, overtuiging en logica zijn altijd relatief...oogkleppen ook die tevens in iedere fanatieke groep te vinden zijn.
Ik hoop ook dat jij toch wat handvatten hebt kunnen aanreiken en vergeet vooral zelf niet het stuur vast te houden.Wink
Gewijzigd door Zep op 01 juli 2010, 02:28
 
Giant2000
drpcr en Zep, jullie krijgen van mij alle lof voor jullie doorzettingsvermogen. Ik trek zelf mijn conclusies en daar wens ik verder niet op in te gaan. Van mij mogen jullie nog maanden doorgaan met het verspreiden van (pseudo) intellectueel jargon.

Volgens mij is de vraag van Zep inmiddels wel beantwoord: indien het vinkje WiFi niet aanstaat zendt het modem geen informatie uit.
 
Zep

Quote

Giant2000 schreef:
drpcr en Zep, jullie krijgen van mij alle lof voor jullie doorzettingsvermogen. Ik trek zelf mijn conclusies en daar wens ik verder niet op in te gaan. Van mij mogen jullie nog maanden doorgaan met het verspreiden van (pseudo) intellectueel jargon.

Volgens mij is de vraag van Zep inmiddels wel beantwoord: indien het vinkje WiFi niet aanstaat zendt het modem geen informatie uit.


Giant, ik denk dat je gelijk hebt, ook ik zal ophouden, er wordt sowieso selectief reactie gegeven....het antwoord is idd duidelijk en iedereen moet er van denken wat hij of zij wil. Smile
Gewijzigd door Zep op 01 juli 2010, 16:34
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Draadloos uitzetten', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Tijdgebonden toegang configuren bij ExperiaBox V10 en UTP/RJ45 bekabeling (niet-draadloos) Algemeen : 7 06 mrt 2021
Ondertiteling UITZETTEN ? Algemeen : 1 31 okt 2016
Ondertiteling uitzetten Algemeen : 2 31 okt 2016
Firewall uitzetten Experiabox V10 Eigen netwerk : 2 28 okt 2015
HEOS EN DRAADLOOS NETWERK Algemeen : 4 23 feb 2015
Advertentie